Зареждане на съдържанието... Зареждането зависи от скоростта на Вашата връзка!

Правила за ползване

Общите условия  се прилагат за всички продажби на стоки и услуги от “МЕЛИНА ФЕШЪН” ЕООД, чрез електронният магазин www.melinafashion.com

Използването на този сайт означава приемане на условията изброени по-долу.

МОЛЯ, ЧЕТЕТЕ МНОГО ВНИМАТЕЛНО И ОТПЕЧАТАЙТЕ НА ХАРТИЯ КОПИЕ ПРИ НУЖДА ЗА БЪДЕЩО ПОЛЗВАНЕ.

В случай, че не сте съгласни с тези условия Ви молим ДА НЕ ИЗПОЛЗВАТЕ ТОЗИ САЙТ.

 

1.Предусловие

Купувач – лице, фирма или друго юридическо лице, което прави поръчка.

Продавач – търговско дружество “МЕЛИНА ФЕШЪН” ЕООД, (Ние) юридическо лице, с адрес на фирмата: регистрирани в България със седалище в гр.Пловдив 4000, ул Петър Васков 37. Нашият ЕИК е 200833453. Нашият имейл адрес е: m_meleva@abv.bg.

Поръчка – електронна заявка, явяваща се  като форма на комуникация между купувача, (физическото лице) и фирмата “Мелина Фешън” ЕООД, в която “Мелина Фешън” се съгласява да достави на посочен адрес, а купувачът се съгласява да заплати при нейната стойност.

Продукти – артикули, които да бъдат доставени на купувача, в резултат на договора му с фирмата “Мелина Фешън” ЕООД

Договор – поръчка , потвърдена от Продавача

 

2. Информация за продукта

Продуктите, продавани  чрез сайта www.melinafashion.com са нови и в момента на доставка са придружени от фактура, както се изисква от закона.

Продуктите се предлагат въз основа на сключения договор между купувача и продавача, и от това дали са налични в момента на заявката. Поради тази причина, melinafashion си запазва правото да не достави дадена поръчка,

в случай че същата съдържа продукти, които не са налични в онлайн магазина или по други причини, независещи от фирмата.

Цените обявени в сайта, са с включено ДДС, (20% от стойността на продукта).

Отбелязаната на фактурата покупната цена, ще бъде същата, като тази в сайта, в момента на Вашата заявка. Ние си запазваме правото да променяме цените на продуктите, без предупреждение.

Също така, поемаме отговорност, че стойността на поръчката Ви няма да се промени, след нейното потвърждение по Вашата електронна поща посочена при регистрацията в сайта.

не дава никакви гаранции, различни от тези , които са упоменати  в закона упоменаващ съответните  , но без ограничение на функционирането на този сайт – именно:

информация, правилни описания на артикулите, актуализиране на съдържанието в сайта и неговата пригодност за определена цел. Купувачът изрично се съгласява,

че използва на свой риск този сайт и продуктите в него, изключващи задълженията на продавача, в случая www.melinafashion.com, да разреши на потребителите оттегляне,

както се изисква по закон и според описаните клаузи в този документ.

Ние не носим отговорност за възможните разлики между действителния цвят на артикула и цвета, показан на вашия монитор, както и за самия продукт, по отношение на: размер, модел, материя и свойства.
3. Гаранция на продуктите

Всички продукти, продавани от нашия сайт, са в гаранция, както го изисква правилника на търговското законодателство. Продуктите ни са нови и идват от източници, одобрени от производителите.

Сертификатът за гаранция, се издава от “Мелина Фешън” ЕООД.

 

4.Поръчк

Когато www.melinafashion.com потвърди Вашата поръчка, това автоматично ще означава, че Вие сте запознати и съгласни с правилата за ползване на сайта, упоменати в общите условия.

Поръчка, приета и регистрирана успешно от www.melinafashion.com, се счита тази, която е потвърдена електронно по е-мейла на купувача, без да изисква от него отговор. www.melinafashion.com

няма да има финансови претенции към купувачите, за непотвърдена поръчка.

Настоящото споразумение, влиза в сила от www.melinafashion.com след потвърждаваме на поръчката. Потвърждението се извършва по електронен път, или по телефона след изготвянето на поръчката.

Плащането се извършва чрез вас, чрез начина за плащане, който сте посочили, когато сте оформяли поръчката си. При получаване на поръчката плащате в брой на куриера, ако сте избрали плащане чрез наложен платеж.

Ако сте избрали които и да е от останалите методи на плащане(чрез банков превод или чрез интернет) поръчката ви няма да бъде обработена, докато не се получи сумата за плащане изписана в сайт-а при поръчката.

Банковата сметка за директния банков превод е

Аllianz

Мелина Фешън ЕООД

IBAN

BG84 95611000349618

BIC(SWIFT) 000333069

 

Нашият сайт съдържа голям брой продукти и винаги е възможно,  въпреки нашите усилия, някои от продуктите, изброени в сайта да бъдат с грешна цена. Ние ще проверяваме цените винаги когато изпращаме пратка, така че,

когато правилната цена на даден продукт е по-малко, отколкото ни обявената цена, ще уведомим за това доставчика, също и вас.

Ако цената на даден продукт е по-висока от цената, уточнена в нашия сайт, ние разбира се, ще се свържем  с вас за инструкции преди изпращане на продукта или ако желаете може да откажете поръчката си.

Човек който не е обвързан към този договор няма право над договора (право на 3ти страни). Нито една от страните на договора няма право да прехвърля договора на 3та страна.

Без никакви предразсъдъци към гореспоменатото, нашата цялостна обща отговорност към вас под и/или обвързване във връзка с този договор няма да превишава количеството заплатено от вас за продуктите.

 

5. Доставка

Доставката се извършва чрез куриер за територията на цялата страна и за поръчки транспортните разходи се поемат от купувача и са на стойност приблизително 6.50 лв.

Доставките се извършват чрез куриерска фирма Еконт, в дните от понеделник до събота, в часовете между 08:00 – 18:00, в рамките на 10 работни дни дни, след потвърждаване на поръчката, на адреса,

посочен в регистрацията на клиента. www.melinafashion.com си запазва правото, да не доставя поръчки на клиенти, които не са изпълнили задълженията си,

при своето регистриране, (грешно попълнени данни, невярна информация или липса на такава).

След два неуспешни опита за доставка, направени от куриерската фирма Econt, Вашата поръчка ще се счита за невалидна и melinafashion ще прекрати договора си с Вас

Ние си запазваме правото, да не изпращаме поръчки до клиенти, които са регистрирани в нашата система с повече от две неуспешно доставени поръчки, в рамките на един месец.

Ако купувачът не е открит на адреса, посочен за доставянето на поръчката и в часовете, упоменати по-горе, куриерът ще повтори доставката на следващия ден, след контакт с купувача по телефона.

Ако при втория опит за доставка от страна на куриерската фирма, купувачът не е открит на адреса, доставката се счита за отменена, а договорът с Мелина Фешън ЕООД, за прекратен.

Цената на доставката се изчислява на базата на условията за доставка на Еконт, и е фиксирана като се влиaе от теглото на поръчката. Ако сте поръчали повече от 1 артикул(и теглото е по-голямо от 1 килограм) за повече информация можете да използвате страницата Доставка  .

 

 

6.Връщане на продукт

Съгласно действащото законодателство, връщане на продукт е разрешено само на физически лица.

Според точка 130/2000, потребителят трябва да уведоми в писмена форма правото да се откаже от покупката, без да дължи неустойка и

без да посочва причини за това, в рамките на 7 работни, дни от датата на получаване на продукта.

Клиентите, регистрирани като фирмени лица, нямат право да се откажат от поръчката, съответното, отказът от поръчка, се отнася само за физически лица.

Продуктите трябва да бъдат върнати в същото състояние, в което са били доставени, по възможност в оригиналната опаковка, с всички аксесоари и оригинални етикети, неповредени и неносени,

както и с придружаващия ги документ за продажба, (фактура), чрез същата куриерска фирма, с която са били доставени. Купувачът е длъжен да уведоми www.melinafashion.com за намеренията си

да се върне продукта, в рамките на 7 работни дни, считано от датата на получаване на пратката. Заявките за връщане на продукт, след изтичане на упоменатия срок, няма да се взимат под внимание от фирмата.

След подаване на заявка за връщане на продукт, купувачът разполага със срок от 7 дни, за изпълнение на доставката към melinafashion. Молби след този срок, няма да бъдат приемани.

Ние си запазваме правото да откажем приемането на продукти, които не отговарят на условията за връщане, а именно: повредена или скъсана стока, следи от носене, следи от парфюм, надраскани повърхности,

липса на етикети и аксесоари, придружаващи продукта и т.н. Пакети, които не отговарят на описанието, ще бъдат отказани. За да се избегнат недоразумения,

пакетите ще бъдат снимани и ще им бъде издаден доклад, с представителя на куриерската фирма, в който ще се посочва състоянието на колета.

При връщане на продукти, които не са в същото състояние, в което са били доставени, не са в оригиналната опаковка и нямат оригиналните етикети,

както и придружаващи ги документи, MelinaFashion ще ги счита за невалидни, и си запазва правото да не възстанови сумата, заплатена тях.

Също така, ние си запазваме правото, да Ви откажем връщането на продукт, в случай на злоупотреба. Когато от месечния брой поръчки, клиентът връща над 25% от общата стойност на поръчките,

ние имаме правото да прекратим доставките си към този клиент, без предизвестие. Ако връщането е отказано, въз основа на някое основание, от изброените по-горе, ако клиентът е изпратил продукт,

без вписан номер за връщане или е изпратил пакета по друга куриерска фирма, транспортните разходи, ще са за негова сметка.

Възстановяване на сумата от върнати продукти, ще се извършва чрез: наложен платеж или по банков път.
Поради административни мотиви, трябва да не изпращате колетите с наложен платеж.

ВНИМАНИЕ!

Молим да спазвате сроковете за връщане на продукти, с които сте се съгласили, в момента на изпращането на поръчката.

НЯМА да бъдат приемани колети, които:

–        са били изпратени без известие от вашия профил

–        има изписана сума върху етикета, залепен на пакета ( колет с наложен платеж)

–        не е вписан номерът за връщане на продукта, както и името на титуляра

Разходите по върнати продукти, повредени по време на транспорт, поради неправилно опаковане, се поемат от клиентите. За всички жалби и оплаквания, при връщането на пратките към Мелина Фешън ЕООД,

за които считате, че ние сме отговорни, трябва да се свържете със съответния отдел. Можете да направите това на телефон: 0887592894, или на eMail: m_meleva@abv.bg

 

7. Рекламации

www.melinafashion.com носи отговорност за гаранцията и качество на продаваните продукти. Условията на гаранция за потребителите, са в съответствие със Закон № 449/2003 и GO 21/1992.

Отправените жалби ще бъдат уважени, според условията, посочено по-долу, в противен случай, няма да бъдат приети:

Жалбата трябва да се представи в писмен вид, на и-мейл адреси: m_meleva@abv.bg

Жалбите в писмен вид, се представят в рамките на 48 часа от получаването на поръчката от купувача.

–        В жалбата трябва да бъдат споменати: номерът на поръчката, номерът на фактурата, номерът на товарителницата, с която е изпратен, както и мотивите за оплакването.

Жалбите, свързани с гаранцията и дефектите на продуктите, трябва да бъде придружена и от съответния дефектен продукт, в оригиналната му опаковка, заедно с всичките аксесоари към него,

както и копие от издадената за него фактура, и квитанция от куриерската фирма. Ако даден продукт се връща към www.melinafashion.com, без да е придружен с едно от горепосочените изисквания,

той може да бъде изпратен обратно към заявителя, (изпращача), без www.melinafashion.com да поема отговорност за гаранцията и дефекта му.

www.melinafashion.com ще отговори на жалбата, в срок до пет работни дни, от нейното получаване. За това време, www.melinafashion.com може да реши:

*Приемане на рекламираните стоки, за своя сметка;

*Изплащане стойността на рекламираните стоки;

*Отхвърляне на жалбата;

Никакви претенции няма да се взимат под внимание, ако стоките са били заменени с други  или по някакъв начин се е въздействало на тях, (механично или химично).

Този списък, подлежи на допълване. Клиентът няма право да предяви иск за обезщетение на лихвите по качеството или количеството на стоките, закупени от www.melinafashion.com, ако не бъдат спазени някои от горепосочената процедури, при подаване на молбата за оплакване (жалбата).
8. Промоции

Ние определяме регламента и правилата на промоциите и конкурсите, които организираме. Тези правила са известни само на потенциалните клиенти, чрез техния профил в нашия сайт или от официалната ни страница във Facebook.

Право на промоции имат само тези клиенти, които следват правилата, публикувани в сайта. Също така, промоциите се прилагат само за поръчки, които са направени в нашия сайт, в периода, в който промоцията е валидна до изчерпване на количествата.

По време на промоциите, отстъпки не са кумулативни, отстъпката ще се прилага с най-висока стойност.

www.melinafashion.com, си запазва правото да отменя промоция , без предизвестие.
9. Поверителност на данни и търговски комуникации
Ние уважаваме и зачитаме неприкосновеността на личните данни на нашите клиенти и им гарантираме поверителност,

като за целта няма да изпращаме информация за тях на трети лица, а данните им ще бъдат използвани само за лични нужди,

както и за целта, за която са били предоставени, а именно: поръчки, промоции, както и търговска информация за нашите магазини, с марката Melina Fashion.

Според закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) от 2001/677, изменен и допълнен през 2004/506, от S.C. M-Fashion Com SRL се изисква да управлява безопасно, и само за точно определени цели,

лична информация, която потребителите са предоставили за себе си. Целта на събирането на личните Ви данни, е единствено и с цел доставка на поръчка,

направена от Вас, в сайта на www.melinafashion.com.

Според закона 677/2001, имате право на достъп, промяна на данните, правото да не бъдат предмет на индивидуални решения, както и правото да се обърнате към съда. Също така, имате право да променяте личните Ви данни или да поискате тяхното заличаване.

За да упражните тези права, можете да подадете писмена молба, подписана от Вас и да ни я изпратите по пощата на адресът, който е посочен в сайта.
10. Поверителност на данни и търговски комуникации

Събраните лични данни ще бъдат използвани само за обявената цел на този сайт. Информацията във формуляра за поръчката, ще се използва за изпращане на потвържденията на същите, периодични промоции, конкурси и др.

само с предварителното съгласие на потребителя на сайта. Ние сме ангажирани с това, да не продаваме или предлагаме данни съдържащи лична информация за нашите клиенти.

www.melinafashion.com е против СПАМ-а. Всеки потребител/клиент, предоставил и-мейл адреса си в сайта, може да избере да бъде изтрит.

 

11. Злоупотреба

Всеки опит за достъп до личните данни на друг потребител, промяна на съдържанието на сайта  или повлияването на качеството му на работа, ще се счита за измама и ще бъде криминално наказуемо от компетентните органи, съгласно Българското правно законодателство (БПЗ).
12. Отговорност

Ние няма да носим отговорност за всички щети (преки, косвени, случайни или по други причини), произтичащи от използването, или невъзможността за използване на информацията,

представена на нашата интернет страница, както и каквито и да било грешки или пропуски в съдържанието, което може да доведе до някакви загуби, или щети.

Информацията може да бъде възпроизведена в печатна форма, само за лична употреба.

Тази информация, не може да се възпроизвежда, разпространява или предава на всяко друго лице, както и да бъде включена по никакъв начин в друг документ, или материал, без предварителното писмено разрешение на нейния автор!
13. Съдебни спорове

Всяка жалба, между потребителя и сайта www.melinafashion.com, ще бъде решена по взаимно съгласие. Тези условия, са задължителни и за двете страни.

Двете страни се считат за информирани и съгласни за всички промени в “Общите условия”, от датата на тяхното публикуване в сайта. Потребителят е единствено отговорен да бъде винаги в течение с всички промени в тези условия. Ползването на услугите на сайта, след промени в “Общите условия”, означава, че сте съгласни с тези промени.

Тези условия, ще се регулират и тълкуват в съответствие със законите на Република България, без оглед на конфликти и намесата на правни норми. За всички спорове, произтичащи от (или) свързани със сайта, Вие се подчинявате на изключителната юрисдикция, и съдебен окръг на съдилищата,

които се намират на територията на Република България. Печатната версия на този документ и известията, предавани по електронен път от сайта, ще бъде приемлива в съдебни,

или административни производства, основаващи се на, или отнасящи се до тези условия, по същия начин, и при същите условия, като други търговски документи, и записи, първоначално изготвени в печатна форма.
14. Промени

www.melinafashion.com, си запазва правото да прави промени в разпоредбите, дизайна и всички структури на уебстраницата www.melinafashion.com, като не се задължава да уведоми предварително клиентите си за това!

 

15. Авторско право

Всички и каквито и да е Права и продукти на Интелектуална собственост ще се притежават от нас абсолютно.